Donkere kringen om je ogen? Zo kom je er van af!

Donkere kringen rondom de ogen kunnen verschillende oorzaken hebben maar hebben in eerste instantie te maken met de dunne huid rondom de ogen. De onderliggende bloedvaten zijn hierdoor meer zichtbaar waardoor de huid donker uitvalt. Er zijn zowel meerdere oorzaken als middeltje benoemen die donkere kringen veroorzaken en tegengaan.

Een aantal oorzaken zijn;

 • Genetische aanleg (voornamelijk bij Aziaten)
 • Blootstelling aan de zon
 • Hormonale veranderingen
 • Ouderdom
 • Roken
 • Chemische bestanddelen in cosmetische producten
 • Te lang achter een beeldscherm zitten
 • Tekort aan vocht

Op de genetische aanleg na, zijn bovenstaande oorzaken iets waar je wat tegen kan doen. Stop met roken, neem regelmatige pauzes wanneer je een baan hebt waarbij je veel achter de computer zit, verwijder make-up altijd voor het slapengaan of stap over naar natuurlijke producten en houdt de huid gehydrateerd van binnen en buiten.

donkere ogen

Daarnaast zijn er verschillende huis-tuin-en-keuken middeltjes om donkere kringen om de ogen tegen te gaan;

 1. Tomatensap en citroensap
  Meng wat sap van verse tomaten met sap van een verse citroen en smeer dit onder de ogen. Laat dit 15 minuten inwerken en veeg dit vervolgens weg met wat lauw water. Zorg er wel voor dat je dit met een lichte beweging doet om de huid niet verder te irriteren.
 1. Kurkuma en honing
  Mix wat kurkuma met honing tot je een dikke pasta hebt. Ook dit mengsel smeer je onder de ogen en laat je 15 minuten inwerken. Kurkuma kan zorgen voor verkleuring dus als je een lichte huid hebt wordt aangeraden hier niet veel van te gebruiken. Het is handig als je altijd een klein stukje huid te testen om te zien hoe dit uitpakt. Honing heeft verlichtende en hydraterende eigenschappen.
 1. Thee
  Het maakt niet uit welke thee alhoewel groene thee het meest aangeraden wordt. Het mooie is dat je oude theezakjes kan gebruiken die je op je ogen legt. Ook kan je een sterke thee trekken en na het afkoelen onder de ogen deppen met een watje
 1. Aardappelsap
  Het vocht van een rauwe aardappel is in het algemeen heel goed voor de huid. Snij de aardappel in plakjes en wrijf deze zachtjes in op de donkere huid rondom de ogen.
 1. Muntblaadjes
  Munt heeft een verfrissende werking en gaat ook donkere kringen tegen. Maak wat muntblaadjes fijn en meng deze met koud water, honing, koude melk of amandelolie en laat dit 15 minuten inwerken.
 1. Amandelolie
  Amandelolie bevat vitamine E en helpt de huid hydrateren. Deze olie kan je rondom de ogen aanbrengen en daar kun je gerust mee gaan slapen zodat het goed kan inwerken.

Uiteraard kun je creatief zijn in de samenstelling  van je oogmasker om donkere kringen te verwijderen. Zo kun je bijvoorbeeld amandelolie mixen met munt en honing om erachter te komen wat voor jou het beste werkt.

Beoordeel nu dit artikel!
Verzenden
User Review
0 (0 votes)