Een vette huid; hoe ga je daarmee om?

Appel masker

 

Heb jij een vette huid en weet je niet hoe je hiermee om moet gaan? Wij gaan je een aantal tips geven die dit gaan verbeteren en een paar recepten voor maskers die de vettige huid tegengaan!

  • Maak je huid tweemaal daags schoon met glycerine zeep.
  • Verwijder altijd alle make-up voor het slapen gaan.
  • Vitamine B2 helpt bij het tegengaan van een vette huid en is terug te vinden in bonen, noten, tarwekiemen en volkoren granen.
  • Suiker en vet voedsel dragen bij aan een vette huid.

Citroenmasker
Mix een eetlepel verse citroensap met koud water en masseer jouw gezicht hiermee in voor de duur van ongeveer vijf minuten. Was je gezicht daarna schoon met glycerine zeep. Doe dit voor het slapen  gaan en vermijd dit overdag. Citroen heeft namelijk fotosynthetische eigenschappen en kan voor verkleuringen zorgen als je jouw gezicht vervolgens blootstelt aan de zon.

Appelmasker
Snijd een appel in kleine stukjes of stamp deze tot een moes. Smeer het gelaat hiermee in en laat het een uur zitten. Vervolgens spoel je dit weg met lauwwarm water zonder gebruik van enige zeep.

Amandel- Honing masker
Mix een half handjevol gemalen amandelen met twee eetlepels honing. Zorg ervoor dat het een pasta vormt die goed te smeren is en masseer zachtjes jouw gezicht hiermee in. Laat het masker daarna nog een kwartier zitten en spoel deze daarna weg met lauwwarm water.

Wil je goede resultaten blijf dan regelmatig bovenstaande tips uitvoeren. Vaak zie je resultaten pas na enkele weken en zal eenmalig gebruik weinig uithalen. Daarnaast is het altijd belangrijk om gezond te eten en te bewegen. Dat heeft een positief effect op zowel de binnen- als de buitenkant van het lichaam.

Leave a Reply