Geen droge en ruwe voeten meer met weinig middelen!

Heb jij ook droge voeten waardoor er sneller hielkoven kunnen ontstaan? Weet jij niet meer wat je kan doen om toch gehydrateerde voeten te krijgen waar jij je niet meer voor hoeft te schamen? Lees dan hieronder de tips die je makkelijk kan uitvoeren om weer babyzachte voeten te krijgen!

1.       Vijlen
Wanneer je veel loopt of staat is het logisch dat er eeltvorming ontstaat. Eelt kan ervoor zorgen dat je voeten harder worden. Koop een voetvijl en vijl het meeste van de eelt weg voordat je een voetenbadje neemt. Je kan ook een puimsteen gebruiken maar meestal gebruik je deze nadat je een voetenbadje hebt genomen.

2.       Voetenbadje
Neem regelmatig een voetenbadje. Zelf doe ik dit twee keer per week voor de duur van 20 minuten. Je kan dit ook vaker per week doen. Zorg er wel voor dat je niet al te heet water gebruikt want dit droogt jouw voeten allen verder uit. Je kan een voetenbadje nemen met baking soda, dode zeezout of appelazijn. Appelazijn doodt ook nog eens schimmels. Je kan eventueel nog aloë vera toevoegen om de voeten gehydrateerd te houden

3.       Scrubben
Mocht je jouw voeten al hebben geveild voor het voetenbadje dan kan je eventueel deze stap overslaan. Je kan jouw voeten scrubben met grove bruine suiker of met gemalen koffiebonen die nog niet gebruikt zijn. Overigens is koffie over het algemeen een goede scrub voor het hele lichaam! Het maakt de huid super zacht en is makkelijk af te spoelen.

4.       Insmeren
Er zijn verschillende manieren om jouw voeten gehydrateerd te houden. De bovengenoemde stappen zal je niet dagelijks doen maar het insmeren is iets wat je minimaal tweemaal per dag dient te doen om zachte voeten te krijgen. Zelfs als je bovenstaande stappen niet doorloopt zal je merken dat als je elke ochtend en avond je voeten royaal insmeert met vaseline dat dit een verschil zal maken. Het is wel belangrijk dat je sokken draagt zodat niet alles onder de vaseline komt te zitten. De belangrijkste momenten om je voeten in te smeren zijn na het douchen en voor het slapen gaan. Voor het slapen kan je een royale laag smeren die de hele avond kan trekken. Je kan ook gebruik maken van aloë vera, zonnebloemolie of kokosolie, alhoewel ik heb gemerkt dat ik de snelste resultaten krijg door het gebruik van vaseline na het douchen en vlak voor het slapen gaan.

 Het is ook belangrijk dat je tijdens het douchen niet al te heet water gebruikt omdat dit de huid over het algemeen uitdroogt. Na he douchen dien je jouw voeten goed droog te maken. Hiervoor kan je gebruik maken van een hydrofiele luier; een lap stof die vaak voor babies en kleine kinderen wordt gebruikt. De hydrofiele luier neemt alle vocht op en maakt goed droog. Je kan deze vinden bij sommige drogisterijen of een winkel voor zwangere vrouwen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je goede schoenen draagt die jouw voeten niet op de verkeerde manier belasten. Wanneer je thuis bent probeer dan zonder schoenen in huis te lopen en geef jezelf regelmatig een voetmassage.

Beoordeel dit artikel!
Verzenden
User Review
5 (3 votes)