Hoe verzorg jij jouw handen en nagels vanuit je eigen huis?

nagels22

Zowel mannen als vrouwen spenderen geld voor mooie verzorgde nagels en zachte handen. In tegenstelling tot onze voeten zijn onze handen altijd te zien en zijn ze vaak onderhevig aan allerlei invloed en. Vooral als je actief in het huishouden bent heb je snel last van droge handen. Een goede manicure kost al gauw rond de twintig euro en daarnaast hebben we ook niet altijd de tijd vrij om een manicure te nemen.

Dit artikel geeft tips om je handen mooi en verzorgd te houden vanuit huis met middelen waarvan je de meeste waarschijnlijk al in huis hebt. Zo bespaar je tijd en geld!


Manicure vanuit huis

 • Week je vingers gedurende vijf minuten in lauwwarm water.
 • Duw je nagelriemen terug met een bokkenpootje.
 • Mix 3 theelepels handcrème (zie ons recept voor handcrème verderop in dit artikel) met 1 theelepel olijfolie en smeer je nagelriemen en nagelbed royaal in met deze mix. Draag schone sokken of handschoenen (het liefst katoen) en laat dit de hele nacht intrekken.

Je kan tijdens het smeren van de handcrème je handen en nagelriemen masseren voor ongeveer vijf minuten. Masseren stimuleert de doorbloeding van de huid en bloedvaten en zorgen voor een mooier resultaat.


Scrub

Ingrediënten:

 • Sap van een halve citroen
 • 100 gram zeezout
 • 50 ml olijfolie
 • 5 druppels essentiële lavendel olie
 • 2 druppels tea trea olie

Meng alle ingrediënten en bewaar de mix op een koele droge plek. Neem twee keer per week een scrub waarbij jij je handen insmeert met het mengsel en daarna je handen afspoelt met lauwwarm water.


Handcrème

Ingrediënten:

 • 2 eetlepels kokosolie
 • ½ theelepel cocao boter

Verwarm de ingrediënten au bain-marie en meng deze goed met elkaar. Laat het mengsel afkoelen en bewaar dit op een droge plek. Na het scrubben gebruik je dit als handcreme.


Wanneer je vaak nagellak op hebt kan het zijn dat je nagels wat donkerder kleuren. Bij donkere kleuren nagelak zoals zwart en blauw blijft er vaak een aanslag op de nagels zitten. Het is aan te raden altijd een of twee lagen basecoat aan te brengen om de aanslag van de donkere kleur te voorkomen maar ook dit helpt niet altijd. We sluiten dit artikel af met een aantal tips die ervoor zorgen dat je weer mooie witte nagels hebt op een natuurlijke manier.

Drie tips voor mooie witte nagels

 1. Scrub je nagels met een tandenborstel en wit-makende tandpasta.
 2. Mix vers citroensap met baking soda en scrub je nagels in met deze pasta.
 3. Meng waterstofperoxide 3% met baking soda tot een pasta en smeer je nagels hiermee in. Laat het drie minuten intrekken voordat je het afspoelt met lauwwarm water.

Verzenden
User Review
5 (1 vote)