Koffie is een huis-tuin-en-keukenmiddel die je niet alleen kan drinken

Koffie is niet alleen lekker om te drinken maar heeft ook een aantal andere toepassingen die erg handig kunnen zijn! In dit artikel vind je een aantal tips waarbij je koffie of koffiedik kunt gebruiken in je dagelijkse leven

508347326

Wat kan je nog meer met koffie?

  1. Koffie is het ideale middel om mee te scrubben. Het kost je relatief weinig en is ook niet slecht voor het milieu wanneer het weg spoelt. Koop een pak gemalen koffiebonen en smeer je lichaam onder de douche hiermee in. Masseer de gemalen koffie met ronddraaiende bewegingen over het gehele lichaam. Voor het gezicht is de koffie te grof; als je dit echt wil doen masseer het heel zacht over het gelaat. Je zal zien dat je na het afspoelen een perfect babyhuidje overhoudt!
  2. Wanneer je 100 ml afwasmiddel en 100 gram koffiedik met elkaar mengt heb je het ideale middel om jouw gootsteenverstopping tegen te gaan. Giet het mengsel in de afvoer en gooi er nog een volle waterkoker kokend water achteraan en je hebt geen last meer van verstopping van de afvoer.
  3. Koffie gaat ook vieze geuren tegen. Mochten jouw handen erg stinken en wil dit niet verdwijnen na meerder malen je handen te hebben gewassen? Smeer ze dan in met koffiedik en was vervolgens je handen. De geur zou nu verdwenen moeten zijn.
  4. Koffie kan gebruikt worden in de strijd tegen insecten. Leg wat koffie op een stukje zilverpapier en brand dit aan. Het zijn vooral wespen die niet houden van de geur van brandende koffie.
  5. Meng wat koffiedik met water en smeer dit onder je ogen. Laat dit 15 minuten intrekken en vervolgens spoel je dit af. Weg zijn je wallen!
  6. Haarproducten laten vaak resten achter in het haar. Smeer je haar in met wat koffiedik, masseer dit goed in en was het uit. Het resultaat? Schoon en zacht haar.