Lekkere tips voor wittere tanden

Wittere tanden dragen bij aan een gezond uiterlijk en een verzorgde look. Het bleken van tanden maakt je tanden vaak zwakker op de lange termijn (ook al wordt dat vaak ontkent), dus waarom niet een natuurlijke manier proberen die ook nog eens effectief is?

1. Wrijf met de binnenkant van een bananenschil over jouw tanden, neem de bittere smaak voor lief, voor de duur van twee minuten. Laat dit daarna nog acht minuten intrekken. Veeg dit daarna weg met een doekje en herhaal dit dagelijks voor het beste resultaat. Na een aantal weken zal je resultaat zien. Het glazuur van de tanden neemt de mineralen mangaan, kalium en magnesium op die te vinden zijn in de schil van de banaan, welke de witheid van de tanden bevorderen.

2. Stamp wat aardbeien tot een pulpje en laat dit goed op de tanden intrekken voor tien minuten. Probeer dit dagelijks te doen voor het beste resultaat. In aardbei zitten zuren die bijdragen aan wittere tanden. Doe dit niet vlak voor of na het poetsen omdat het glazuur hierdoor wordt verzwakt en dus ook meer last heeft van de zuren van de aardbei. Je kan het beste je mond hierna spoelen met water en zeker een uur wachten eerder jij je tanden poetst.

Logischerwijs is het ook aan te raden om met mate koffie en wijn te drinken en te roken, welke een negatieve effect hebben op de kleur van de tanden.