Lijnzaadolie tegen rosacea en couperose

Allereerst is het belangrijk om te weten dat rosacea en couperose  chronische huidaandoeningen zijn van de huid die rode plekjes of bultjes op de huid veroorzaken. Omdat het probleem zich van binnenuit ontwikkelt is het niet makkelijk om tegen te gaan. Dit artikel richt zich voornamelijk op lijnzaadolie omdat zij de natuurlijke remedie zou zijn tegen rosacea/ couperose. Lijnzaadolie is erg voordelig voor de huid (niet alleen voor mensen met aandoeningen dus als jij een mooie gezonde huid wil lees dan vooral verder!), en werkt ook van binnenuit. Een garantie dat het dit kwaaltje tegengaat is het niet, maar met alle voordelen op een rij is het zeker het proberen waard.

Lijnzaadolie voedt en hydrateert van binnenuit. Essentiële vetzuren zorgen voor een gladde huid en maakt bovendien de huid zacht.
Je huid wordt op drie manieren beschermd:

  1. Alledaagse irritatie kunnen de poriën niet binnendringen.
  2. Vocht wordt opgenomen en vastgehouden.
  3. Vochtverlies van de huid wordt tegengegaan waardoor de vochtpeil van de huid behouden wordt en rimpels minder duidelijk worden.

Daarnaast is lijnzaadolie een remedie voor de volgende kwaaltjes:

  1. Tegengaan van donkere kringen rond de ogen.
  2. Het werkt als een detox voor het lichaam bij orale inname.
    Ja, je kan lijnzaadolie opnemen in je dieet!
  3. Het gaat vrije radicalen tegen; te veel aan vrije radicalen maken het lichaam vatbaarder voor ziekten.
  4. Gaat ontstekingen tegen; met betrekking op het onderwerp rosacea en couperose is het wel goed om te weten dat lijnzaadolie van binnenuit huidirritatie en roodheid tegengaat.
  5. Bevat essentiële vetzuren; studies hebben bewezen dat de omega-6 en omega-3 vetzuren helpen bij het verzachten van huidkwalen zoals psoriasis, eczeem en acne.

Gebruik:
Zoals aangegeven kan je lijnzaadolie dus opnemen in je dieet. Het heeft een redelijke neutrale smaak en kan je dus gebruiken bij alles waar je olie voor gebruikt, in salades of door de yoghurt scheppen. Verhit lijnzaadolie alleen nooit want dat breekt alle goede stoffen af!

Als crème voor de huid kan je een paar druppels tussen je handpalmen warm wrijven en je gezicht ermee insmeren. Je kan hiermee gaan slapen of na een half uurtje met lauwwarm water wegspoelen. Ook kan je een paar druppels lijnzaadolie door je dagelijkse crème mengen en hiermee je gezicht insmeren. Gebruik hiervoor een niet al te zware crème.