Pepermuntolie heeft vele voordelige eigenschappen en is zowel uitwendig als inwendig te gebruiken

Pepermuntolie heeft vele voordelige eigenschappen en is zowel uitwendig als inwendig te gebruiken. Pepermuntolie is een essentiële olie die een sterke geur heeft en daarom heb je bij alle toepassingen maar een paar druppels nodig. Essentiële oliën zijn niet geschikt voor kleine kinderen en ook zwangere vrouwen zouden ze daarom moeten vermijden.

Een van de voordelen van pepermuntolie is dat ze erg effectief is in het tegengaan van hoofdpijn. Je kan hiervoor 2 a 3 druppels in je handen smeren en hiermee jouw slapen masseren voor een aantal minuten. Ook kan je een paar druppels in een koude bak water doen, hierin een washandje natmaken, deze uitwringen en  op je hoofd leggen tot het washandje niet meer koud is.
Je kan een paar druppels in je shampoofles doen want pepermuntolie stimuleert de bloedcirculatie en daarmee de haargroei. Bij een verstopte neus kan je een stoombadje nemen met een paar druppels pepermuntolie. Deze vele uitwendige toepassingen hebben zo zijn voordelen maar ook inwendig doet zij haar werk. Je kan een druppel in je thee doen vanwege de positieve werking op geprikkelde darmen.

Wat een bijkomend voordeel is dat insecten, en met name spinnen, niet van pepermuntolie houden. Vooral met het mooie weer wat eraan komt zal je meer last krijgen van insecten in huis. Doe een paar druppels in water en doe dit in een spuitfles. Spray dit in hoekjes en gaten in huis. Ook kan je een paar druppels op zakdoeken doen en deze op plekken leggen waar je de insecten vaak tegenkomt.

Genoeg eigenschappen dus, die het waard zijn om een flesje aan te schaffen

Waardering
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Leave a Reply