Verzorging van de gevoelige en geïrriteerde huid

Heb jij de laatste tijd last van een gevoelige en geïrriteerde huid? Dan is het tijd om wellicht de huidige verzorging van je huid aan te passen. Deze handelingen heb ik meerdere mensen aanbevolen en er veel positieve reacties op gekregen vandaar dat ik besloten heb om hier een artikel aan te wijden. Het mooie is dat je voor deze manier van verzorging niet veel nodig hebt en hetgeen wat je koopt zal minder kosten dan het geld uitgeven aan allerlei crèmes.

Het is niet zo dat crèmes niet kunnen werken maar zij bevatten vaak chemische bestanddelen die op de lange termijn voor ontstekingen en irritaties kunnen zorgen. Op het moment dat je huid geïrriteerd is heeft deze een mildere manier van verzorging nodig. Het mooie is; baat het niet dan schaadt het niet!

Make up verwijderen in de avond
Make-up verwijder je alleen nog maar met rozenwater. Mocht je hardnekkige make-up hebben dan kun je er wat kokosolie aan toe voegen om alle resten goed weg te krijgen.  Hierna maak je de huid schoon met wat rozenwater op een watje. Vervolgens spoel jij je gezicht schoon met koud water (niet lauw maar koud), en dep je voorzichtig je huid droog. Gelieve niet wrijven omdat dit voor meer irritaties kan zorgen. Het verwijderen van make-up in de avond en de verzorging van je huid daarna is essentieel.

Verzorging van de huid in de avond
Snijd een plakje van een rauwe aardappel en smeer deze over je gezicht alsof je jouw gezicht schoonmaakt met een watje. Laat het sap van de aardappel opdrogen en herhaal dit met een nieuw plakje. Aardappel zal een groot verschil maken.
Je kunt ervoor kiezen om een beetje kokosolie te smeren nadat de aardappelsap uitgedroogd is op de huid om het trekkende gevoel tegen te gaan. Een paar druppels tea tree olie doen ook wonderen.
Was je gezicht niet!

Wimpers
Aangezien je toch bezig bent met een avondritueel hebben we een extra tip; smeer wat kokosolie op je wimpers voor het slapen gaan om de wimpers voller en sterker te maken.

Verzorging van de huid in de ochtend
Het enige wat je hoeft te doen is je gezicht driemaal wassen met koud water en deze vervolgens insmeren met een crème die past bij je huidtype of een organische olie. Mocht je een crème in de winkel kopen let er dan op dat het een crème is met weinig chemische bestanddelen en die verzorging van jouw huidtype ondersteund.

Beoordeel nu dit artikel!
Verzenden
User Review
0 (0 votes)