Volle lippen op een natuurlijke manier creëren

Trending; volle lippen! Helaas heeft niet iedereen volle lippen van zichzelf en ook niet altijd de mogelijkheden of de wil om deze cosmetisch op te laten vullen. In dit artikel geven we je een aantal tips waarbij je op natuurlijke wijze vollere lippen kan creëren. Het is belangrijk dat je dit op langere termijn vol houdt voor het beste resultaat.

lippen

  1. Scrubben; maak een mix van kokosolie en (bruine) suiker en scrub je lippen hiermee. Het scrubben zorgt voor een betere bloedcirculatie waardoor ze meer roze ogen en voller worden. Scrub twee keer per week.
  2. Hydrateren; gehydrateerde lippen ogen voller. Honing hydrateert de lippen goed maar ook het drinken van voldoende water helpt hierbij.
  3. Ijs; masseer een blokje ijs voor twee minuten over de lippen waardoor de bloedvaten samen worden gedrukt waardoor er een vol effect van de lippen wordt gecreëerd.
  4. Kruiden; kaneelpoeder en/of cayennepoeder zorgen voor een tintelend gevoel en irriteren de lippen licht. Mix hiervan een klein beetje met water, breng het aan op de lippen en laat dit tien minuten inwerken voordat je dit afspoelt met water.
  5. Essentiele oliën; pepermuntolie en kaneelolie zorgen eveneens voor de tinteling en prikken de lippen licht. Gebruik echter maar 1 of 2 druppels voor de lippen en laat dit intrekken. Sommige oliën kunnen vrij heftig zijn en zijn beter te gebruiken in een lipbalsem.

Daarnaast kun je ook lip oefeningen doen. Maak met je mond een kus beweging en houd deze 15 – 20 seconden vast. Herhaal dit tien keer en doe dit in setjes van vier op dagelijkse basis. Hoe effectief deze bewegingen zijn is echter nogal vaag en niet bewezen dat zij perse bijdragen aan vollere lippen.

Met make-up (doorgaans een wat minder natuurlijke oplossing) kun je ook goed het effect creëren van vollere lippen. Ook hier geldt dat donker ervoor zorgt dat de lippen kleiner ogen dus kies voor lichtere kleuren.

Beoordeel nu dit artikel!